Articole Implicare Plus

Un nou Instrument ce facilitează accesul la deciziile Instanțelor din Moldova lansat cu Sprijinul Uniunii Europene

Cetățenii moldoveni pot accesa acum cu ușurință peste 1,5 milioane de decizii ale instanțelor din Moldova cu ajutorul noii soluții digitale "Lucius Lex" dezvoltată de AO "Implicare Plus" cu finanțarea Uniunii Europene. Lansată pe 30 mai 2024, Lucius Lex asistă profesioniștii, precum avocații, activiștii societății civile și jurnaliștii, dar și publicul larg, în căutarea și urmărirea hotărârilor tuturor nivelurilor instanțelor din Moldova.

Detalii
Deciziile și Finanțele Autorităților Publice Locale mai Transparent în Moldova datorită unui Nou Instrument Susținut de Uniunea Europeană și Europa Liberă Moldova

Asociația civic tech Implicare Plus anunță lansarea Primăriilor Transparente, un instrument inovator conceput pentru a îmbunătăți semnificativ accesibilitatea datelor publice și pentru a împuternici cetățenii să se implice mai bine în deciziile și finanțele autorităților publice locale (APL) din Republica Moldova. Primării Transparente oferă o platformă intuitivă unde utilizatorii pot accesa și vizualiza o gamă largă de date publice disponibile publicate de APL-uri.

Detalii